Karbonat Mucizesi

3 Ekim 2012 Çarşamba


Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmayabaşlar.Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki, en kötü kimyasal deterjanla, yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyuçıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının hertarafına serpin ve 1-2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ileiyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.

* Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarıçıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâsekarbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın.Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca dolapta sakladığınızmeyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır karbonatın.

* Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjanasaldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renkdokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökünve üzerini hafifçe ıslayın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağlekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağlarısöküp atan doğal bir sabun haline gelir.

* Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonatile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjankalıntısı kalmadığı için üzerine meyve- sebzelerinizi, ekmeğinizirahatlıkla koyabilirsiniz.

* Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonatkullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerinkaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.

* Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatılavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyulavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.

* Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak suilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.

* Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasınıengellemiş olursunuz.

* Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun.Rengi açılacaktır.

* Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğinizkarbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır.

* Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunuda sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozdakarbonat bulundurun.

* Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırkendaha rahat nefes alacaksınız.

* Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonatdökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahatedecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasaltemizleyiciler, cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.

* Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıyaazaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz vekimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.

* Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Akşamlarıyatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat iledişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudukansere hazırlayan bağışıklık yokedici virüslerin iki düşmanındanbirisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakterive virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamentemizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları daönlenmiş olacaktır.

* Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz içindeğil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğalürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz;hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefesalan bir ev açısından önemlidir.

EK NOT: Bu arada "implant" uygulamaları zayıf bünyelerde diş köklerindebulunan yukarıda belirtilen virüslerin kana karışması sonucubağışıklık sisteminin iflası ile kişinin 6 ay - 1 yıl gibi sürelerdekanserden hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeve özellikle Amerikada bu uygulamalar çok zor ve kısıtlanmışdurumdadır. Bu nedenle çene kemiği ile opersyonlardan uzak durmalıyız.

* Bunu da mümkün olduğunca duyurmak insani bir görev. Yurdumuzda harılharıl "implant" yapılıyor. Amaç TİCARET olsun tabi... İşte bu virüsüöldüren adı sanı olan bir ilaç var, bir de karbonat çok etkili.!

Prof.Dr. Ayse AKINBaşkent ÜniversitesiKadın-Çocuk Sağlığı ve Aile PlanlamasıAraştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top