İç Organlarımız ve Görevleri Nelerdir?

14 Ekim 2011 Cuma


Organ Nedir? Canlı bir vücuttaki dokuların bir araya gelerek anatomik ve işlevsel bir bütün oluşturduğu, belirli bir görev yapan ve sınırları kesin olarak belirlenmiş vücut bölümüne organ denir.
İnsan vücudunda pek çok organ ve bu organların birleşmesiyle oluşan organ sistemleri mevcuttur. Vücudumuzdaki organlardan bir kısmını "iç organlar" olarak sınıflandırmak mümkündür ve bazı durumlarda da bu ayırımı yapmak gereklidir.
Göz, kulak, kol ve bacaklar da birer organdır. Bununla birlikte, iç organlar, gövdenin içinde olan organlara denir. İç organlarımız göğüs kafesi ve karın boşluğunda yer alır.
Akciğer ve kalp hayati açısında en önemli organlarımızın başında gelmektedir ve bu organlar göğüs kafesi ile çervelenmiştir. Mide, böbrek ve bağırsaklar gibi diğer iç organlar ise karın boşluğu dediğimiz, göğüs kafesi ile bel arasındaki bölgede yer alır.
İç Organlarımız: Soluk borusu, yemek borusu, akciğerler, kalp, mide, karaciğer, safra kesesi, oniki parmak bağırsağı, pankreas, ince bağırsak, kalın bağırsak, rektum, dalak, böbrek, apandisitten oluşur.
İç organlarımız dışarıdan gözle görülemediği için bu organlarda meydana gelen hastalık, yaralanma ya da kanamalarda teşhis için bazı teknikler kullanmak gerekir. Özellikle, kaza sonrası kazazedelerde bir iç kanama olabileceği de düşünülerek daha dikkatli hareket edilmelidir.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top