Frenk Üzümü

26 Ekim 2011 Çarşamba


Diğer İsimleri : Stachelbeere,  Groseille,  Currant,  Ribes rubrum,  Currant,  Groseille)
Botanik Bilgi : Taşkırangillerden, çogunluğu kışın yaprağını döken, bâzıları da her zaman yeşilliğini muhafaza eden bodur çalılardır. Kökleri saçak şeklinde olup, fazla derine inmezler. Dalları zayıftır. Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir. Meyveleri küçük salkımlar hâlindedir. Salkımlar üzerinde tâneler yuvarlak ve çok parlak renklidir. Kabuk yarı saydam olduğundan, tânenin içerisindeki çekirdek fark olunabilir. Meyveler mayhoş ve tatlıdır.Başlıca dört çeşit tanınmış frenküzümü vardır:  1.Küçük kırmızı frenküzümü, 2. Büyük kırmızı frenküzümü, 3.Siyah frenküzümü, 4.Sarı frenküzümü.
Bunlardan en makbulü büyük tâneli kırmızı frenküzümüdür. Bu üzüm çeşidi tesirlidir ve suyu çoktur. Şurup yapmaya elverişlidir. Frenküzümlerini iyice olgunlaştırdıktan sonra toplamalıdır.
Faydaları
İstah açar, hazmi kolaylaştırır.
İdrar söktürür.Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur.
Karında toplanan suyu söker.
Karaciğer şişliğini indirir.
Vücüda rahatlık verir.
Şurubu çok besleyicidir.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top