Çam

21 Ekim 2011 Cuma


Diğer İsimleri : Pinus excelsa, Coniferae,  Pinus, Sapin
Botanik Bilgi : Boyu 50-60 m. kadar yüksekliğinde, uzun ömürlü bir bitkidir. Çok güzel kokulu bir ağaçtır. Kozalakları vardır, bunlar ilk yıl kapalı ikinci yıl açılırlar.
Bilinen Bileşimi : Çam sakızında reçine asidi, kolafan, Çam katranında; fenol türevleri, reçine asidi, Çam yaprağı esansında; silvestren, kadien, terpineal, pinen, bornil asetat, Kabuğunda; tanen, çam fıstığında sabit yağ, protein, selüloz.
Faydaları
Kabukları sirke ile kaynatılıp gargara yapıldığında diş ağrılarını keser.

75 gr. çam filizi akşamdan 1 litre suya konulur. Sbahleyin kaynatılıp, 10 dakika demlendirilip balla tatlandırılarak günde 2 kahve fincanı içilirse Astım, Boğmaca, nezle hastalıkları şifa bulur.

Solunum ve idrar yolları mikrobik hastalıklarında çam sakızı veya çam terebementi esansı günde 1 -2 gr. içilir.

Çam reçinesi haricen kullanılır.
 

Çamlık yerler çiçek hastalığı ve vereme tutulmuş hastalara çok iyi gelir.

UYARI : Böbrek hastaları kullanmamalıdır.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top