Kebabe

31 Ekim 2011 Pazartesi


Diğer İsimleri : Kübabe, Helile, Hindistaneriği, Kebabiyye, Kuyruklubiber, Cubebe, Cubeb, Cubebae fructus, Piper cubeba
Botanik Bilgi : Anavatanı Endonezya ve Çin’dir. 8-10 metre boylanabilen ,ancak budanarak yarı boyda tutulan odunsu ve boğumlu gövdeli ,tırmanıcı çok yıllık ve çalımsı bir bitkidir.Üçgensi yaprağı vardır.8-15 cm uzunluğunda başak oluşturur. Hafif etli meyveleri,önce yeşil ardından kırmızı olgunlaşırken de sararır.Bunlar karabiber tanelerinden biraz daha küçük 4-5 mm çapında buruşuk görünümlü taneciklerdir. İştah açıcı sindirim kolaylaştırıcı,mikrop öldürücü etkileri vardır.
Nerelerde Kullanılır : Genel olarak karabibere benzer şekilde kullanılır.Yemeklere (özellikle köfteye) çeşni olarak katılır..İştah açıcı sindirim kolaylaştırıcı,mikrop öldürücü etkileri vardır.
Faydaları
Solunum yolları hastalıklarında rahatlama sağlar.
Genital bölge iltihaplarını giderir.
Prostat büyümesi ve iltihabını giderir.
İdrar yolları iltihaplarına,bel soğukluğu ve idrar tutamamaya kronik nefrit ve ağrılı idrar yapmaya karşı etkilidir.
Kullanım Şekli : 1 litre suda tohumlar kaynatılarak günde 2 3 bardak içilir.
Ağız kokusu ve ses kısıklığını gideirir.
Kullanım Şekli : Tohumlar ağızda çiğnenilerek yutulur.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top