Kestane

31 Ekim 2011 Pazartesi


Diğer İsimleri : Castanea vesca, Chestnut, Chataignier

Botanik Bilgi : Kayıngiller familyasından, uzun ömürlü bir ağaçtır. 35 metre boyuna ulaşabilir ve kuvvetli bir gövdeye sahiptir. Önce düz olan kabuğu sonra derin yarıklar ve çıkıntılardan oluşur.Yaprakaları 10-20 cm uzunluğunda, kenarları dikenli, kısa saplıdır. Çiçekleri, dallarının ucunda topluca bir aradadır. Meyvelerin dışı dikenli bir kapsül içinde 2-3adet tohumdan meydana gelir ve bu tohumlara kestane denir.

Yetiştiği Yerler : Vatanı Türkiye olan kestane Türkiye’nin genellikle Marmara, Eğe ve Karadeniz bölgesinde yetişir.
 

Toplanması-Saklanması : Yaprakları Mayıstan Ekime kadar toplanarak kurutulur ve kaldırılır. Meyveleri Eylül ve Ekim aylarında çatlayarak içindeki tohumları (kestaneleri) kendiliğinden yere dökülürve buda toplanarak kurutulur ve nemsiz bir yerde muhafaza edilir.
Faydaları
Kabız yapıcıdır.
Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler.
Midenin rutubetine ve kan tükürmeye faydalıdır.
Rengi güzelleştirir, cimaya kuvvet verir.
Kabukları çay gibi haşlanarak suyu içilirse ateş düşürür, sinirleri yatıştırır, balgam söktürür.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top