Havlıcan

28 Ekim 2011 Cuma


Diğer İsimleri : Alpinia officinarum, Alpinia
Botanik Bilgi : Zencefilgiller familyasından güzel çiçekli, ıtırlı, çok yıllık, otsu bitkidir.Asya’nın tropik bölgelerinde yetişir. 150 kadar çeşidi vardır. Yüksekliği pekçok türünde 3 m. ye  varır. Yaprakları ince, uzun şeritler gibidir. Salkımlar halinde pembe ya da beyaz çiçekler açar. Baharat olarak kullanılan yerleri, uçucu yağ içeren kök sapları, yani toprakaltı gövdeleridir. 
Bilinen Birleşimi : “Alpinol” ve “Alpinin” gibi maddeler vardır.
Faydaları
Ağrıları geçirir, özellikle romatizma ağrısı çekenlere çok faydası vardır.
Baş ağrısı ve baş dönmelerini dindirir.
İdrar söktürür.
Mideyi güçlendirir, sindirim sisteminin düzene girmesini sağlar.
Mide ve bağırsaklarda biriken gazları gidermesi bakımından da etkili bir bitkidir.
Vücuda kuvvet verir.
Balgamı Söktürür.
Sabahları büyükler 5-10 gr, küçükler 1-2 gr kadar tozunu şekerle birlikte aldıklarında bel gevşekliği ve yatağa işemeyi giderir. 
Kullanım Şekli :Bir bardak suya , yarım kahve kaşığı havlıcan karıştırılır, 10-15 dakika kadar bekletilir, karıştırdıktan sonra içilmelidir. Kolay içebilmek için, içine yeteri kadar şeker koymakta yarar vardır. Günde iki ya da üç bardak içilirse hemen yararı görülür.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top