Kardeşkanı

31 Ekim 2011 Pazartesi


Diğer İsimleri : Ejderkanı, Kardeşkanıağacı, Ejderağacı,  Dracaena draco, Sanguis draconis
Botanik Bilgi : Ülkemizde yetişmez. Doğu Hint Adaları ‘ nda veya Orta Afrika’da yabani olarak yetişen palmiyeye benzeyen ağacın reçinesidir. Kırmızı renkte, silindir biçiminde ince çubuklar halinde ,fosilleşmiş şekilde kurumuş, taş görünümlüdür. İkinci cinsi; aynı görünümde ve Uzak Doğu’daki mercan adalarında bulunur ve denizden çıkarılır. Toplu halde bulunur ve taş parçasına benzer. Yumuşaktır ve kolay kırılır.Aktarlarda satılanı Uzak Doğu’dan getirilen mercan taşlarıdır ve Okyanustan çıkarılmaktadır.
 
          Faydaları
  •       Korku ve ruhi bozukluklara, sinirleri yatıştırmaya, nefes darlığına, astıma , kanı durdurmaya, adet kanamalarını durdurmaya,küçük çocukların uykuda sıçramasına, kabızlığa, mide gazlarına, burun kanamalarına, altını ıslatan çocuklara ve idrarını tutamayanlara kullanılır.
     
Kullanım Şekli :  Az miktarda dövülerek toz halinde yutulur veya bala karıştırılarak yenir.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top