E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır

26 Kasım 2012 Pazartesi


e-Devlet hizmetini kullanabilmek için kişiye özel şifre almak gerekmektedir. Sisteme girerken TC Kimlik Numarasıyla birlikte şifre de girmek gerektiği için her vatandaşın kimlik numarasına özel tahsis edilen şifreyi edinmesi faydalı olacaktır.

Şifre Nasıl Alınır?

e-Devlet şifresi almak oldukça kolaydır. Herhangi bir PTT Merkez Müdürlüğü’nden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik Numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek şifrenizi temin edebilirsiniz. Şifre kapalı bir zarf içinde verilir ve başka bir kimsenin göreceği şekilde değildir.
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

E-Devlet Şifresi Ücreti

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

E-Devlet Giriş

Şifrenizi temin ettikten sonra TC Kimlik Numaranız ile birlikte e-Devlet Giriş ekranına giderek sisteme giriş yapabilirsiniz.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top