E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2012-2013

26 Kasım 2012 Pazartesi


E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yönelik olarak bir takım yenilikler getirilmiştir. Bu yenilikler sırasıyla e-Kayıt uygulaması ve e-Okul Mobil uygulamasıdır. İlgili uygulamalar ile sistemi ilk defa kullanacak olan yeni kullanıcılar ve mobil platformlardan e-okul sistemine erişmek isteyen kullanıcılar düşünülmüştür.

e-Kayıt (Elektronik Ortamda İlköğretime Kayıt)

2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk defa okula başlayacak öğrenciler için adrese dayalı kayıt sistemi uygulamaya konmuştur. Sistem tarafından otomatik olarak öğrencinin evine yakın olan okul atanmakta ve veli tarafından kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
Yaş Grubu: 2006 doğumlular ile 2007 Ocak-Mart doğumlu çocukların tamamı ve 2007 Nisan-Eylül doğumlulardan velisinin isteği olan çocuklardan TC kimlik numarası ve adresi tanımlı tüm çocuklar
Kesin Kayıt: e-kayıt yerleştirmesi aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelmektedir. Veliler kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecek.
Kayıt Erteleme: Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecektir.

e-Okul Mobil Uygulaması

e-Okul Mobil uygulaması mobil cihazlarla sistemi kullanmak isteyenler için geliştirilmiştir. e-Okul Mobil uygulama adresihttp://m.eokul.meb.gov.tr şeklindedir. Linke tıklayarak uygulamaya erişebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmetine 2012-2013 eğitim öğretim yılında da devam edecektir. Okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler için önemli kolaylıklar sağlayan bu sistem ile ilgili ayrıntılı bilgiye E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yazısından ulaşabilirsiniz. Sisteme doğrudan bağlanmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top