E-Reçete Şifre Nedir ve Nasıl Alınır

26 Kasım 2012 Pazartesi


E-Reçete Şifre , SGK tarafından elektronik imza uygulamasına geçilinceye kadar e-reçete şifre adresinden hekimlere verilecek olan SGK Kurumsal Hekim Şifresi’dir. Bu şifrelerin belirtilen web adresinden alınması gerekmektedir. Hekim tarafından alınan bu şifre e-reçetenin sistem üzerinden SGK’ya kaydedilmesi aşamasında kullanılacaktır.


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yalnızca hekimlere verilen şifredir. Bu şifre hekime aittir. Bir başkası ile paylaşılamaz. Hekim dilediği zaman şifresini değiştirebilmektedir. Şifrenin hekim tarafından periyodik olarak güncellenmesi doğru olacaktır.

E-Reçete Şifre (SGK Kurumsal Hekim Şifresi) Nasıl Alınır ?

Hekimler şifrelerini e-reçete şifre adresine girerek temin edeceklerdir. Yapılacak işlemler ile ilgili kılavuz aynı web adresinde mevcuttur.

E-Reçete Şifre ile Hangi İşlemler Yapılabilir ?

E-reçete oluşturup Sosyal Güvenlik Kurumu’na kaydedilebilmesi SGK Kurumsal Hekim Şifresi ile mümkündür. Bu şifre olmaksızın e-reçete oluşturması mümkün değildir. Ayrıca e-reçete adresinden bu şifre aracılığıyla giriş yapılması halinde genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olunanların kullandığı;
  • elinde bulunan henüz bitmemiş ilaçlar,
  • raporlu ilaçlar,
  • e-raporlar
Medula sisteminden görüntülenebilecektir.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top