Definecilikte Tarımın Önemi

27 Şubat 2012 Pazartesi


Antik dönemlerde   sulak alanlar yörede yaşayan insanların yoğun bir şekilde
 balıkçılık ve avcılık faaliyetleri yürüttüğü, çevresindeki meralarda sığır, koyun ve at yetiştirildiği, tonlarca peynir ve tereyağı üretildiği, nem durumuna göre farklı ürünlerin yetiştirildiği, kısaca, bir uygarlığın gelişmesi için gerekli olan kaynakların birçoğunu sağlayan ekosistemlerdi. Bu nedenle, bölgenin sergilediği zenginliği değerlendirirken kurumuş su  kaynakları ve gölleri de değerlendirmeye  tabi tutmaktan  fayda vardır. Bir  uygarlığın gelişmesini sağlayan  kaynaklar  öğelerin varlığı o  uygarlıkta  zenginliğe ve  dışa açılmasına yardımcı olacaktır. Uygarlığın  oluşması,komşu uygarlıklarla  ticari ilişkiyi geliştirecek, ihracat ve ithalat gibi  ticareti doğuracaktır.

Antik dönemlerde   uygarlıkların  temelini oluşturan tarım, beraberinde  uygarlığın ihtiyaçlarına  binaen sanayi ve ticareti de  getirmiş ve geliştirmiştir.

Özet öneri :  Tarıma  uygun  olan alanlarda zengin bir  uygarlık  yaşamış olacağını göz  önünde  bulundurarak, yüzey  araştırması yapılacak, Doğru adres  tayini beraberinden başarıyı  getirecektir, aksi halde  başarı olmayacaktır. Antik dönem  insanına ait  kullandıkları eşyalar bu insanların  yaşadıkları alan  içerisinden  bulunur, insanın  yaşamadığı yerde  insana ait  kalıntı eşya  bulunması  mümkün olmayacağı bir gerçektir.


Abdullah Vecdi ÇOBAN
Modern ve  Profesyonel Definecilik
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top