
Düdüklü tencereler, yemeklerin pişirme süresini kısaltarak hayatımızı kolaylaştırırlar. Basınçlı tencereye koyacağınız malzeme ve suyun miktarı tencerenin yarısını geçmemelidir. Tencereye az da olsa mutlaka su koyun. Susuz pişirme tencerenin çatlamasına neden olabilir.
Pişirme süresini basınç düğmesini kapattıktan sonra tutun. Yemek piştikten sonra basıncı düşürmeden tencerenin kapağını açmaya çalışmayın. Bu süreyi kısaltmak için tencerenizi su dolu bir kaba oturtun ya da akan musluk suyunun altına tutun.
Düdüklü tencerede pişirme süreleri:
Malzeme Dakika
Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45
Dana Dil 45-60
Nohut (Islatılmamış) 30-45
Patates (Kabuklu) 10
Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20
Patates (Soyulmuş) 5
Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3
Enginar 8
Buğday (Salata İçin) 10
Kereviz (Bütün) 10-15
Buğday (Çorba İçin) 20
Kereviz (Doğranmış) 6
Pirinç 6-8
Bezelye 5
Tavuk (Bütün) 15
Havuç 8-10
Tavuk (Parçalanmış) 10
Pancar 10
Hindi (Parçalanmış) 30
Yaprak Sarması 10
Dana Biftek 10
Sebze Çorbası 8
Dana Haşlama (Bütün) 30
Balık (Beyaz Etli) 3
Tas Kebabı 10
Not: Düdüklü tencerede pişirme süreleri düdüğün ötmesinden sonradır.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder