Definecilikte Yalanın Etkisi Nedir?

28 Şubat 2012 Salı


Definecilikte Yalanın Ektisi

Maalesef günümüzde definecilik genelde gayrı yasal ve bilgiye ihtiyaç duyulmadan yapılmaya çalışıldığından,yalana müsait bir konumdadır birde üstüne suça delil gösterilmez mantığı eklenince yalanlar bir efsane,yeraltında cin,kazıda tılsım olarak karşımıza çıkıyor,işin kötüsü bizde yeni başlamış ve olumsuzlukları bilmeyen biri isek bu yalanları yemek zorundayız...Yalnızlaşan, sosyal hayattan kopan,modern insan söylediği yalanın bir süre sonra doğru olduğunu düşünüyor,

Modern hayat, teknolojinin nimetlerini sunarken, psikolojik rahatsızlıklara da zemin hazırlıyor. Sayısı giderek artan yalan söyleme bağımlısı ve asosyal kişilikte insanlarda ilginç rahatsızlıklar gözleniyor.
Münchausen sendromu:
Karl Fredrich von Münchausen, 18. yüzyılda yaşamış ve Rus ordusunda paralı süvarilik yapmış bir Alman baronu... Münchausen, Rus-Osmanlı savaşı dönüşünde kahramanlıklarıyla ilgili anlattıklarının abartılı olması ve yalancılığıyla ünlenmesi sonucu; yalan hastalık öyküleri anlatanları tanımlayan sendroma isim oldu. Rahatsızlık, ilk kez 1951'de hastane hastane dolaşıp hastalık öyküleri uyduran ve kendilerine gereksiz yere cerrahi girişimler uygulanmasına razı bir grup hastayı belirtmek için kullanıldı.
  
Abdullah Vecdi ÇOBAN
Modern ve  Profesyonel Definecilik
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top