Definecilikte Yaşam ve Tarım İçin Suyun Önemi

27 Şubat 2012 Pazartesi

Su ; bilinen tüm yaşam formları için gerekli olan tatsız ve kokusuz bir maddedir.Su insanların

yaşaması için hayati bir öneme sahiptir. Bu itibarla su olan yerde hayat, hayat olan yerde kültür ve medeniyet olacaktır. Su ile hayat bulan medeniyetler ve kültürler yaşadıkları yerlerde iz bırakacaktır. İşte bu izler o dönem itibariyle insanların nasıl davrandıkları hakkında bilgi vermektedir.

Bir yapının inşasında kullanan muhtelif malzemelerin 2-3 katı kadar su kullanılmaktadır. Antik dönemlerde toprak, taş, kerpiç ve sair malzemeler uzaktan uzağa taşınabilmekteydi, ancak su konusu o kadar da kolay olmamıştır. Bu nedenle yerleşim yerleri , muhtelif yapılar, tarım ve hayvancılık su kaynakları civarında yer almaktadır.

Define - gömü veya arkeolojik yüzey araştırmaları, su kaynakları baz alınarak yapılmalıdır. Çünkü su var , su olan yerde hayat var, hayat olan yerde medeniyet var, medeniyet olan yerde de ise kalıntı var ,kalıntılarda kültürü oluşturan insanlar hakkında bilgi var, insanların sosyoekonomik davranışlarını gösteren izler var. Defineci için önemli olan, kullandıkları ve geride bıraktıkları muhtelif objeler var.

Olmazsa olmaz kurallardan birincisi su kaynağı yada su kaynağı olduğuna dair iz olacak, aksi halde yanlış adreste durmuş olacağız.

Abdullah Vecdi ÇOBAN
Modern ve Profesyonel Definecilik
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top