Avrupada yoğurdun bugünüYoğurt;
Almanya’da Joghurt, Fransa’da, İngiltere’de, Hollanda’da, Norveç’te, İsveç’te, Macarista’da yoghurt, Finlandiya’da yoghurtti, Rusya’da jugurt, Balkan ülkelerinde jogurt isimleriyle adlandırılıyor. Avrupa’da özellikle son 40-50 yıldır yoğurdun özel bir yiyecek-içecek olarak geliştiğine, hatta yoğurtluktan çıkıp meyveli yoğurt olarak yaygınlaştığını görüyoruz. Çikolatalı, vanilyalı, vişneli, çilekli, ahududulu yoğurtlar en çok tercih edilen meyveli yoğurt çeşitleri arasında. Meyveli yoğurt akımı her ne kadar son yıllarda ülkemizde de üretilmeye başlasa da, doğallığını bozduğu için kanaatimce çok fazla rağbet gördüğünü zannetmiyorum
Almanya’da Joghurt, Fransa’da, İngiltere’de, Hollanda’da, Norveç’te, İsveç’te, Macarista’da yoghurt, Finlandiya’da yoghurtti, Rusya’da jugurt, Balkan ülkelerinde jogurt isimleriyle adlandırılıyor. Avrupa’da özellikle son 40-50 yıldır yoğurdun özel bir yiyecek-içecek olarak geliştiğine, hatta yoğurtluktan çıkıp meyveli yoğurt olarak yaygınlaştığını görüyoruz. Çikolatalı, vanilyalı, vişneli, çilekli, ahududulu yoğurtlar en çok tercih edilen meyveli yoğurt çeşitleri arasında. Meyveli yoğurt akımı her ne kadar son yıllarda ülkemizde de üretilmeye başlasa da, doğallığını bozduğu için kanaatimce çok fazla rağbet gördüğünü zannetmiyorum
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder