Guatemala Kahveleri arasında Acatenango Vadisi Kahveleri adeta gizli kalmış bir hazine gibidir. 1880'lerden beri Acatenango volkanının eteklerindeki tepelerde, koyu ağaç gölgelerinde çigtiler kahve yetiştirmektedir. Günümüzde aile çiftlikleri ve küçük üreticiler 2000 metre rakımlı tepeleri işlemektedir.
Bölgenin yamur ormanları yerli ve göçmen kuşların çok uzaklardan taşıdığı tohumlarla çok sayıda "misafir" ağaç türlerinden oluşmaktadır. Pasifik Okyanusundan esen sıcak rüzgarlar bölgeyi dondan korur ve havayı kahve ağacı için ideal olan rutubet oranı ile nemlendirirler. Yakında bulunan ve aktif olan Fuego Volkanının sürekli patlamaları vadinin kumlu ve kaba toprağını mineral açısında zengin tutmaktadır. Kahve meyvelerini güneşte kurutmaya uygun mevsimler vardır, ve işleme yöntemleri aileler tarafından nesillere aktarılan geleneksel eski yöntemlerdir.
Aralık ayında başlayan ve Mart ortalarına kadar devam eden hasat zamanında 3.000'i aşkın üretici burda yetişen Bourbon, Caturra ve Catuai kahve cinslerini hasat etmektedir. Sonuç ise yüksek beklentili kahve tüketicilerini bile tatmin edecek nefis, belirgin asiditeli, dengeli gövdeli ve ağızda kalıcı ve temiz bir tat brakan kahve.
Acatenango Kahvesi Karakteristiği
Belirgin asidite
Hoş aroma
Dengeli gövde
Ağızda kalan kalıcı ve temiz bir tat
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder