Öğleden sonra oluşan tropikal bulutlar, doğal bir gölge oluşturarak, kahve ağaçlarını yoğun tropik güneşten korur. Sık ada yağmurları da ihtiyaç duydukları yağışı sağlamaktadır. Ağaçlar kuru kış sezonundan sonra çiçeklenir ve sonbaharda hasad edilirler.
Kahve meyveleri elle toplanır, etinden ayrılır, kurutulur ve kabuğu soyulduktan sonra taneler mekanik eleklerle boy ve şekillerine göre sınıflandırılır. Bu sınıflandırmanın en üstündeki dereceye Peaberry adı verilir. Bir kahve meyvesinde normalde iki çekirdek olmsına karşın, Peaberry'de iki çekirdek kaynaşarak tek çekirdek oluşturmaktadır - kahvenin bir nefi çift sarılı yumurtası. Bu olay tüm Kona kahvesi mahsulünün %5 ile %10'u arasında rastlanır ve Peaberry çekirdeklerine daha yoğun bir tat vermektedir. Diğer sınıflandırmalar, azalan kalite ile şöyledir: "Extra Fancy", "Fancy", "No.1" ve "Prime".
Kona kahveleri güneşte kurutulur ve çekirdekteki nem oranına göre farklı kavrulmaktadır. İyi bir kavurma cidii farklar yaratabilr. Zaten kahve sektöründe kavurma işine bir sanat olarak bakılmatadır.
Kona Coast be sure to check out the numerous farms and coffee mills in the Kona Coffee Belt.
Kona kahvesi tat olarak zengin, aromatik ve orta gövdeli bir kahve olarak bilinir.
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder