Of Guatemala’s five volcanic coffee regions, Atitlán’s soil is the richest in organic matter. Ninety percent of Traditional Atitlán is cultivated along the slopes of the dramatic volcanoes that dominate the shores of Lake Atitlán, the largest and most famous of Guatemala’s many crater lakes. The daily winds (called Xocomil) that stir the cold lake water are an important influence on the microclimate.
Yerel kültürde önemli bir yer tutan zanaatkarlık geleneğı, kahve yetiştirme ve işleme konusunda da kendini göstermiştir. Bazı yetiştiriciler işlemeleri için kahvelerini yakınlarındaki çiftliklere verseler de, birçoğu kendi kahve işleme değirmenlerine sahip kooperatiflere üyedir ve kahvelerini kendi gelenksel yöntemlerle işlemektedir.
Atitlán Kahvesi Karakteristiği
Nefis aroma
Berrak bir narenciye asiditesi
Tam gövde
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder