Adım - Adım French Press'le Kahve Hazırlama

10 Ocak 2012 Salı


Kahve Öğütücüsü Önemlidir


Öğütülmüş kahvenin eş büyüklükte taneciklerden oluşması gerekir. Bıçaklı öğütücüler istenmeyen toz oluşturmaktadır. French Press için gerekli olan iri öğütülmüş kahveyi ancak konik öğütücüler verebiliyor.


Kahve Öğütüldü


Başlamak için yeterince öğütülmüş kahvemiz var. Bir bardak kahve için bir doruklu çorba kaşığı öğütülmüş kahve yeterlidir.

Kahveyi Bekletmeyin


Kahveyi öğüttükten sonra bekletmeyin. Aroması çabuk uçar ve bayatlamaya başlar.

120gr. Su - 8.5gr. Kahve


French Press 3 bardaklıktır (360gr.), bardak başına 8.5gr., yani doruklu bir çorba kaşığı öğütülmüş kahve iyidir. Presi dolduracaksınız, hakkı 3 kaşık kahvedir.

Önceden Isıtılmış Su

Öğütme işine başlamadan önce suyu kaynatmış olmanız gerekir. Öğütürken geçen süre, suyun tam istenilen sıcaklığa gelmesi için idealdir.

Suyu Gezdirin


Suyu kahvenin üzerinde gezdirerek, kahveyle karışmasını sağlayın.

Kahve Köpürmeye Başlıyor


Öğütülmüş kahve sıcak suyla buluşunca köpürmeye başlar.


Filtre İçin Yer Bırkın


French Press'i suyla doldururken filtre ve kapak için yer bırakmayı unutmayın. Kahvenin bir daha köpüreceğini de göz önünde bulundurun.

Telveyi Karıştırın


Telveyi karıştırarak demlenme sürecine yardımcı olabilirsiniz. Karışımı soğutmamak için ağaç bir çubuk kullanabilirsiniz.

Köpük Hemen Çıkar


Köpüğün oluşması uzun sürmüyor. Birkaç defa karıştırdıktan sonra resimdeki gibi bir köpük elde edebilirsiniz. Bu köpük kahvenin demlenmeye başladığının işaretidir.

Demlenme Süresi


Filtre ve kapağı kapattıktan sonra, 2-3 dakika demlenmenin tamamlanmasını bekleyin. Daha büyük presler için bu süreyi 4 dakiya çıkarabilirsiniz.

Süzmeye Hazır

Demlenme süresinden sonra, kahve süzmeye hazırdır. Bir elinizle French Press'i sapından sağlamca tutun, diğer elinizi filtre sapına koyun.

Acele Etmeden Süzün



Yavaş ve kararlı bir şekilde filtreyi aşağıya doğru itin. Acele etmeyin, çünkü uygulayacağınız fazla baskı, telvenin filtre ile pres duvarının arasından geçip, süzülmüş kahveye karışmasına neden olabilir.

Budur!


Evet, güzel bir kahveye benziyor!

Bardaklara Aktarın


Kahveyi bardaklara aktarırken, bir elinizle filtrenin sapını destekleyin ki muhtemel bir son dakka kazası olmasın.

Afiyet Olsun!


Afiyetle içiniz, sevdiğiniz insanlara ikram ediniz.


Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top