Spor yaparken su içilmeli midir?

26 Ocak 2012 Perşembe



Egzersiz esnasında vücutta terleme yoluyla su ve elektrolit-mineral kaybı artmaktadır.Terleme metabolizmamızın ısı ayarı için gereklidir ve terleme kötü bir fiziksel kondisyonun göstergesi değildir, tam tersine, iyi antrenmanlı biri aynı zamanda „iyi“ terleyebilir. Ancak sıvı kaybı yerine konulmadığında yorgunluk, halsizlik ve kas krampları ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kaybedilen suyu geri almak sağlık açısından önemlidir.
Gereğinden Az Sıvı Alımının Sonuçları
Spor yapılırken gereğinden az sıvı alımı bir yandan gösterilen performansın azalmasına sebep olurken diğer yandan da organlarda ciddi zararlara yol açabilir. Çünkü bu durumda vücut ihtiyacı olan sıvıyı kandan alır, bu da kanın yoğunlaşmasına ve de basta kalp olmak üzere çeşitli organların zorlanmasına neden olur. Bu yüzden spor yaparken tüketilen sıvı miktarı çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu.
Sıvı Alımı Önerileri aşağıdaki şekildedir:

* Egzersiz Öncesi

– 2 saat önce 400-600 ml (ort. 500 ml) sıvı-idrar çıkışı için zaman var.
– Egzersizden hemen önce 125-250 ml

* Egzersiz Sırasında

– Egzersiz boyunca yudumlar halinde 500 ml su

* Egzersiz Sonrasında

– Kaybedilen mineralleri yerine koymak için 1 şişe maden suyu

– İdrar rengi düzelinceye kadar gün boyu sıvı alımına dikkat edilmelidir.

Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top