Guatemala Kahvesi

10 Ocak 2012 Salı

Orta Amerika bölgesinde nispeten küçük bir ülke olan Guatemala, kahve yetiştirmek için uygun iklimi ve volkanik dağlarının sağladığı özel koşullar sayesinde, yetiştirdiği kahveleri dünyadaki en özel kahveler arasına yazdırmayı başarmıştır. Toprak, yağış miktarı, hava sıcaklığı, nem ve rakım konusunda büyük bir çeşitlilik gösteren bu ülkede, kendine has özellikleri olan tam sekiz ayrı kahve üretim bölgesi vardır.

Bölgelerden bağımsız genel tarif yapacak olursak, Guatemala kehveleri dünyadaki en kompleks tadı ve zengin aromaya sahip kahveler arasında saygıyla anılmaktadırlar. Bölgelerin çoğu yeterli üretim koşullarına sahip olmasının yanında, Antigua bölgesinin kahveleri en tanınan ve arananlarıdır. Huehuetenango kahveleri sadece bu bölgeye özgü olan meyvemsi tadı verir ve mahsule bağlı olarak sıradışı olabilirler. Coban, Fraijanes ve Quiche iyi kahvelerdir, ancak tek başlarına beklenen derinliği vermeyebilirler. Bu durumda dikkatli bir şekilde başka kahvelerle harmanlanmaları gerekir. Atitlan ise son senerde gelişme gösterip çok kaliteli kahveler üretmiştir. Yine de unutulmaması gerekir ki, kahvenin menşei kalitesinin teminatı sayılmaz.

  1. Acatenango Kahvesi
  2. Antigua Kahvesi
  3. Atitlán Kahvesi
  4. Cobán Kahvesi
  5. Fraijanes Kahvesi
  6. Huehuetenango Kahvesi
  7. Oriente Kahvesi
  8. San Marcos Kahvesi
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top