Antigua Vadisi, Agua, Acatenango ve Fuego volkanları ile çevrelenmiş düzlük ve hafif eğimli arazilerden oluşan kapalı bir vadidir. Bu açıdan aşırı engebeli olan diğer volkanik bölgelerden farklılık göstermektedir. Kahve ağaçlerının çoğu 1.500 metre rakımlı vadide ekili durumdadır, bunun yanısıra bazı çiftçiler 1.700 metre rakıma ulaşan volkan yamaçlarını da işlemektedir. Aktif olan Fuego volkanından dolayı Antigua toprağında yüksek oranda süngertaşı bulunmaktadır. Bu sünger taşı bölgenin bağıl nem oranını yıl boyu %65 civarında sabit tutmaktadır. Antigua bu konuda mevsimsel değişkenlik gösteren diğer kahve üretim bölgelerinden ayrılmaktadır.
Zengin volkanik topraklar, düşük nem oranı, bol güneş ve soğuk geceler Antigua'ya has özelliklerdir. Aktif olan Fuego volkanı her patlamasında havaya püskürtüğü tozla vadinin topraklarını mineraller açısından zenginleştirmektedir. Antigua toprağında bulunan volkanik süngertaşı nemi tutarak, Guatemala'nın sekiz kahve üretim bölgesi arasında en düşük yağış alan bu bölgenin kuru mevsimi sorunsuz atlatmasını sağlar. Tüm bölgelerde olduğu gibi burda da kahve ağaçları büyük ağaçlerın gölgesinde yetiştirilir. Yoğun bitki örtüsü kahve ağacını ihtiyaç duyduğu gölgeyi sağlamasının yanısıra, Aralık ve Ocak aylarında aşırı sıcaklık düşüşlerinde kahveyi dondan korur. Tüm bu özellikler Antigua vadisini kahve üretim konusunda özel ve kendine has bir bölge kılmaktadır.
Antigua Kahvesi Karakteristiği
Zarif ve dengeli gövde
Zengin aroma
Çok tatlı bir tat
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder