Bebekler İçin Suyun Önemi

26 Ocak 2012 Perşembe

Emziren annelerin yeterli miktarda sıvı tüketmesi önemlidir. Anne bebeğini her emzirdiğinde, vücudu belli bir miktar sıvı kaybeder.

Bebekler günde 8-12 defaya kadar emzirilebilir, bu nedenle emziren anneler, süt verme ile kaybettiklerini telafi etmek için günde 12 bardağa (3 litre) kadar sıvıya ihtiyaç duyar. Her bir emzirme veya süt sağmada 250 ml. (1 bardak) sıvı alınması önemlidir.

Anne adayı aktif çalışan bir kişiyse veya egzersiz yapıyorsa, alması gereken su miktarı daha da artar. Her bir saatlik egzersiz için, en az bir bardak fazla su içilmesi gerekmektedir.

Bebekler, ek gıdayla ve içeceklerle beslenmeye başladıklarında yeterli miktarda su almaları önemlidir. Yeterli su alım miktarları, yiyecek ve içeceklerden alınan toplam su miktarına dayanır.

Bebekler için yeterli su alım miktarları aşağıdaki gibidir:

0-6 aylık; sadece anne sütü ile beslenen bebekler için günde 0,7 litre. Bu miktarın tamamı genelde anne sütünden karşılanır.

7-12 aylık bebekler için 0,8 litre. Bu miktar; anne sütünden, ek gıdadan ve içeceklerden karşılanır.

Hydration Fluid for Life; ILSI Monograph, 2004
Kaynak: Bu okuduğunuz içerik internet üzerinden derlenmiştir. Sitemizde yer alan içerikler özgün içerik değildir. Bu içerik sizin içeriğinizse iletişim seçeneklerinden bize ulaşıp atıfta bulunabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bilgi Arşivi

Hakkımızda

Bu Sayfa Üzerinde Aklınıza gelecebilecek tüm sorulara cevap arayacağız, sormak istediginiz birşey varsa iletişim kısmından yazabilirsiniz.

Takip Listemizden

İstatistikler


Sitemizde 33 kategoride toplam yazı bulunmaktadır!

Görüntülenme

back to top